Exposities kleding en keramiek geïnspireerd op de Brabantse vlag

De Brabantse vlag-kledinglijn van Truus de Kanter (vierde van links) tijdens een modeshow in het provinciehuis. (Foto: Paul Spapens)

De Brabantse vlag-kledinglijn van Truus de Kanter (vierde van links) tijdens een modeshow in het provinciehuis. (Foto: Paul Spapens)

In cultureel centrum Tiliander aan het Lindeplein in Oisterwijk is vanaf 23 juli tot en met 15 augustus een bijzondere dubbeltentoonstelling te zien. Het gaat om een complete kledinglijn voor vrouwen, mannen en kinderen en voorwerpen van keramiek. Zowel de kleding als de keramiek zijn geïnspireerd op de Brabantse vlag. De dubbeltentoonstelling wordt gehouden in het kader van het in de Brabantse vlag ingepakt raadhuis van Oisterwijk.

De kledinglijn is ontworpen en gemaakt door kunstenares Truus de Kanter uit Tilburg. De keramieken voorwerpen komen uit het atelier van Artenzo. Dit centrum voor beeldend werk is een onderdeel van werk- en dagbesteding Amarant. Bij Artenzo werken met name mensen met een verstandelijke beperking.

De kunstvoorwerpen die bij Artenzo ontstaan zijn prachtig om te zien. De collectie in Tiliander bestaat grotendeels uit vazen. Maar er is ook een kleine collectie met sieraden, allemaal geïnspireerd op de Brabantse vlag. De kledinglijn van Truus de Kanter is zeer compleet. Het is zeer draagbare kleding. Het is verrassend hoe zij vaak op een subtiele manier de kleding door middel van de Brabantse vlag een accent geeft. Het topstuk is een bruidsjapon.

De twee tentoonstellingen zijn een onderdeel van het Festival van de Brabantse Cultuur. Dit vindt plaats ter gelegenheid van het inpakken van het Oisterwijks raadhuis in de Brabantse vlag. De tentoonstelling in Tiliander is dagelijks geopend vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis. Zie voor programma www.oisterwijkpaktjein.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *