Schrijvers en kunstenaars tekenen Brabantse verhalen live op

 

De Brabantse vlag gaat uit in Oisterwijk.(Foto: Paul Spapens)

De Brabantse vlag gaat uit in Oisterwijk.(Foto: Paul Spapens)

Kom met een mooi, spannend, ontroerend of sterk verhaal naar Tiliander Oisterwijk
In cultureel centrum Tiliander in Oisterwijk worden op zondag 24 juli Brabantse verhalen ter plekke (dus live) opgetekend door schrijvers en kunstenaars. Iedereen met een mooi, spannend of ontroerend verhaal wordt uitgenodigd om aan dit bijzondere evenement deel te nemen. ‘Het Brabantse Verhaal Live’ is een initiatief van de Oisterwijkse bibliotheek, van cultureel centrum Tiliander en van Oisterwijk 800 SPOT. Het optekenen van de verhalen duurt van 14.00 uur tot 15.00 uur. Alle bezoekers krijgen een gratis exemplaar van een poëziebundel met gedichten over de Brabantse vlag.

‘Het Brabantse Verhaal Live’ wordt georganiseerd in het kader van het inpakken van het historisch raadhuis van Oisterwijk in de Brabantse vlag. Dit inpakken begint op 23 juli. Op 30 juli is de opening van deze culturele stunt. Van 23 juli tot en met 15 augustus wordt ter gelegenheid van het in de Brabantse vlag ingepakt raadhuis het Festival van de Brabantse Cultuur gehouden. ‘Het Brabantse Verhaal Live’ is daar een vernieuwend onderdeel van.

Op zondag 24 juli vanaf 14.00 uur zitten in Tiliander in Oisterwijk schrijvers, dichters, schilders en tekenaars klaar om naar de Brabantse verhalen te luisteren. Die kunnen echt overal over gaan. Van de natuur tot dorpen en steden. Van het gevoel van Brabander-zijn tot minder leuke kanten of juist een hallelujaverhaal over hoe goed het leven hier is. Over Trappistenbier, worstenbroodjes, fietsen door de bossen of gewoon hard werken voor de kost. Kom en vertel! Deelname is gratis.

De dichters, schrijvers, schilders en tekenaars luisteren naar de verhalen en tekenen die ieder op hun eigen manier op. Vanaf 15.00 uur gaan zij aan de slag met datgene wat ze hebben gehoord. Onder het oog van het publiek schijven zij de verhalen op, maken er een gedicht over of een schilderij of tekening. Bezoekers kunnen dus ter plekke een idee krijgen hoe deze creatieve mensen werken.

Om 16.00 uur zijn de verhalen, gedichten, schilderijen en tekeningen klaar. Tijdens een open podium worden de verhalen en gedichten live voorgedragen. Dan worden ook de schilderijen en tekeningen gepresenteerd. De schilderijen en tekeningen worden in de week erop tentoongesteld in de bibliotheek van Oisterwijk. Tijdens ‘Het Brabantse Verhaal Live’ dragen dichters poëzie voor geïnspireerd op de Brabantse vlag.

Zie voor meer informatie www.oisterwijkpaktjein.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *