Brabant Markt bij ‘ingepakt raadhuis’ Oisterwijk

Heel bijzonder, het in de Brabantse vlag ingepakt raadhuis op de Lind in Oisterwijk. Ter gelegenheid daarvan wordt op zondag 14 augustus op De Lind de Brabant Markt gehouden. (Foto: Paul Spapens)

Heel bijzonder, het in de Brabantse vlag ingepakt raadhuis op de Lind in Oisterwijk. Ter gelegenheid daarvan wordt op zondag 14 augustus op De Lind de Brabant Markt gehouden. (Foto: Paul Spapens)

Brabantse VVV’s laten toeristische aantrekkelijkheden provincie zien
In Oisterwijk wordt zondag 14 augustus een Brabant Markt gehouden. Op deze kleinschalige markt kan kennis worden gemaakt met de vele toeristische aantrekkelijkheden van Brabant door middel van presentaties van VVV’s uit alle delen van de provincie. De gratis toegankelijke markt wordt op het Lindeveld in het centrum van het dorp gehouden ter gelegenheid van het in de Brabantse vlag ingepakt raadhuis.

De Brabant Markt wordt gehouden op het Lindeveld in Oisterwijk. Dat is de kop van De Lind, het befaamde plein met de vele terrasjes. Dé publiekstrekker is momenteel het in de Brabantse vlag ingepakt raadhuis. De Brabant Markt duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het evenement is een initiatief van de Stichting Oisterwijk 800 SPOT, de organisatie achter het ‘ingepakt raadhuis’.

Op de Brabant Markt presenteren zich VVV’s uit alle delen van de provincie. Natuurlijk zijn de regionale VVV en de Oisterwijkse VVV present. Ook aanwezig is de grote kiosk van het Groene Woud. Dit is het gebied tussen Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Andere VVV’s die hun regio’s presenteren zijn die van Cuyk, Mill en Baarle-Nassau. Verschillende van deze VVV’s komen met eigen vermaak. Zo kan bij de regionale VVV worden deelgenomen aan een buitenspel. De Oisterwijkse VVV heeft een stand met lokale producten. Wijngaard Hof van Baarle verzorgt een wijnproeverij. Bij de stand van het Groene Woud kunnen kinderen zich vermaken op een springkussen. De Brabant Markt gevarieerd vermaak voor iedereen.

Ingepakt-uitgepakt
Oisterwijk biedt nog méér bijzondere activiteiten om juist nu naar het acht eeuwen oude stadje te komen. Al deze activiteiten zijn door de Stichting Oisterwijk 800 SPOT georganiseerd in het kader van het in de Brabantse vlag ingepakt raadhuis. In cultureel centrum Tiliander is dagelijks vanaf 14.00 uur een gecombineerde tentoonstelling te zien. Het gaat om een complete kledinglijn voor vrouwen, mannen en jeugd geïnspireerd op de Brabantse vlag. Mensen met een beperking hebben keramieken voorwerpen gemaakt geïnspireerd op de Brabantse vlag.

Zondag 14 augustus is de laatste dag waarop het in de Brabantse vlag ingepakt raadhuis is te bewonderen. Het opmerkelijke kunstwerk wordt maandag 15 augustus weer afgebroken; het ingepakte raadhuis wordt uitgepakt. Zie voor het volledige programma www.oisterwijkpaktjein.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *