Stof ingepakt raadhuis gratis voor verenigingsleven Heukelom, Oisterwijk en Moergestel

Albert Nooren (links) en Henk de Ruyter hebben een van de pakken met vlaggenstof uitgepakt. De pakketten voor hen op het tafeltje is een deel van de totale hoeveelheid.(Foto: Paul Spapens)

Albert Nooren (links) en Henk de Ruyter hebben een van de pakken met vlaggenstof uitgepakt. De pakketten voor hen op het tafeltje is een deel van de totale hoeveelheid.(Foto: Paul Spapens)

Belangstellenden Brabantse vlag-stof kunnen zich aanmelden
Van het in de Brabantse vlag ingepakt raadhuis van Oisterwijk zijn vele vierkante meters stof overgebleven. De Stichting Oisterwijk 800 SPOT stelt deze stof gratis ter beschikking van het verenigingsleven van Moergestel, Heukelom en Oisterwijk. Belangstellenden kunnen dit kenbaar maken aan Albert Nooren: a.nooren3@hotmail.com.

In deze mail moet worden aangegeven hoeveel stof men zou willen hebben en waar men die voor wil gebruiken. Dat laatste heeft te maken met het feit dat men wil voorkomen dat de stof voor commerciële doeleinden wordt gebruikt. “De Brabantse vlag-stof wordt alleen gratis ter beschikking gesteld aan het verenigingsleven”, aldus Albert Nooren.

Het raadhuis van Oisterwijk was gedurende twee weken ingepakt in de Brabantse vlag. Dit was de grootste culturele stunt afgelopen zomer in Brabant en voor Oisterwijk was het een grote publiekstrekker. Het gigantische project is volledig uitgevoerd door vrijwilligers. Op maandag 15 augustus is het kunstwerk afgebroken. Ook daarbij waren vluchtelingen van het AZC Oisterwijk behulpzaam. Zij hebben het raadhuis eveneens mee ingepakt.

De afbraak leverde veel resthout en grote lappen stof op. Het resthout is reeds ter beschikking gesteld van het verenigingsleven. De stof is per lap opgemeten en in zakken gestopt. Deze zijn keurig gelabeld zodat in een oogopslag duidelijk is hoeveel er in zit. Alleen al in deze nauwgezette afwikkeling is vele tijd gaan zitten. Maar nu is de stof dan toch beschikbaar om uitgedeeld te worden. De belangstelling hiervoor is groot.

Zodra belangstellenden zich hebben gemeld wordt geïnventariseerd hoeveel men nodig heeft. De stof kan worden opgehaald op zaterdag 24 september tussen 10.00 uur en 14.00 uur. De Brabantse vlag-stof ligt opgeslagen in de werkplaats van Stichting Döllekesgat. Deze is gevestigd aan de Oude Haarensebaan in Oisterwijk. De toegang is een groene poort naast huisnummer 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *