800-producten

Oisterwijk 800-producten (Archief)

De viering van Oisterwijk 800 heeft ondernemende mensen in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom geïnspireerd tot het op de markt brengen van speciale Oisterwijk 800-producten. In veel gevallen komt een deel van de opbrengst ten goede aan de Stichting Oisterwijk 800. Deze onafhankelijke stichting organiseert zonder overheidsgeld de talrijke evenementen in het jubileumjaar 2012. De Oisterwijk 800-producten voorzien op allerlei verschillende manieren in de behoefte van veel mensen aan een souvenir, aan een vorm om zich met Oisterwijk 800 te identificeren of om de doelstellingen van het jubileumjaar financieel mee te ondersteunen. Op deze pagina presenteert de Stichting Oisterwijk 800 de producten voor zover die bekend zijn. Iedereen die een Oisterwijk 800-product in de aanbieding heeft kan in principe een vermelding krijgen op deze pagina.

Product Q-ske

Procuct T-shirt

************

‘Aan de keukentafel’

aan-de-keukentafel-oisterwijk

Een schets van de Oisterwijkse samenleving anno 2012 in 80 portretten

Auteur Elke Wolferink-van der Heyden en fotograaf Rianne Vrijdag-Swinkels hebben bij 80 inwoners van de gemeente Oisterwijk aan hun keukentafel gezeten om hun levensverhalen op te tekenen en een fotografisch portret te maken. Deze portretten zijn gebundeld in een hardcover boek (230 x 325 mm) in een éénmalige oplage van 1.250 stuks. De geportretteerden vertellen over hun passies, over hun verleden en hun toekomstdromen, over de keuzes die men maakte en over het leven in deze gemeente. Kortom: een boek dat niet mag ontbreken voor iedereen die geïnteresseerd is in de medemens. Een mooi document voor nu en later.

De prijs van het 176 pagina’s tellende boek bedraagt € 29,95 (exclusief eventuele verzendkosten) en kan besteld worden via e-mail info@riannevrijdag.nl o.v.v. naam en postadres. Het is tevens te koop in Oisterwijk bij Boekhandel Oisterwijk, de Bruna, de VVV en Eetcafé De Tijd. In Moergestel wordt het boek verkocht bij Twinkeltje aan het Rootven.

Aan de keukentafel  ISBN 9789058507495 Rianne Vrijdag-Swinkels  & Elke Wolferink-van der Heyden  176 pagina’s | € 29,95

************

Verjaardagslied voor Oisterwijk

cd-hoes-800-oisterwijk

De hoes van de CD met daarin enkele afbeeldingen van typisch Oisterwijkse evenementen. (ontwerp: Joris van der Pijll)

Vanuit een muzikale samenwerking is door een aantal Oisterwijkse muzikanten en zangers een nieuw feestlied gevormd. Meteen werd in de Oisterwijkse studio Artichoque ook het bekende volkslied opgenomen en op deze CD geplaatst. De CD is enorm leuk geworden en door vele muziekliefhebbers gewaardeerd. De inwoners en recreanten ontvangen hiermee een echt Oisterwijks product dat overigens ook perfect aansluit bij de Brabantse streekproducten, gemoedelijk en gastvrij met een duidelijk culturele waarde.

De tekst van het feestlied werd bedacht door stadsdichter Jan van Rijthoven, de melodie en zang is van Het Brabants Soundmix Duo en Erik Potters tekende voor de arrangementen en muzikale leiding. Het volkslied werd gezongen door de bekende Oisterwijker, Bart van den Oord.

De CD is beschikbaar in een aantal winkels in Oisterwijk en Moergestel en begint met het gelijknamige feestlied 800 Jaar Feest. Daarna volgt een zogenaamde karaoke versie en op nummer drie volgt een nieuwe opname van het oeroude Oisterwijkse Volkslied. Tot slot is er een film over het ontstaan van de CD met unieke studio opnamen en interviews, de film is bestemd voor de PC. Verkoopadressen Firma Plaats Kerkhovense Molen Oisterwijk Brasserie Kleijn Speijck Oisterwijk Lelieveld makelaardij Oisterwijk Fletcher hotels Oisterwijk Leo van der Steen Oisterwijk Intergroep Oisterwijk Praedt Oisterwijk Streekproductenmarkt (26 augustus) Oisterwijk Novy Moergestel VVV Oisterwijk Café De Tijd Oisterwijk Robben Bonneterie Oisterwijk Hypotheekvisie Tilburg Boekhandel Oisterwijk Oisterwijk Boskant Oisterwijk VVV Moergestel

Meer informatie, foto’s en film staan op www.hetbrabantssoundmixduo.nl

************

Unieke gedenkpenning Oisterwijk 800

gedenkpenning-oisterwijk-800

Ter herinnering aan het historische feit dat Oisterwijk 800 jaar geleden stadsrecht ontving, heeft de Oisterwijkse beeldhouwer Harm Timmermans deze penning ontworpen. Aan de voorzijde is de gehandschoende hand van de hertog van Brabant Hendrik I afgebeeld, die de sleutel en daarmee de rechten van de stad Oisterwijk overhandigt.

Gekruist daaronder een wapen en banier. Tevens is afgebeeld het middeleeuwse stadswapen van Oisterwijk: een ringmuur in de vorm van een kroon met daarbinnen drie torens. De achterzijde stelt een watervlak voor met waterleliebladeren en een bloem die verwijzen naar de Oisterwijkse vennen. De drie waterleliebladeren verbeelden de kernen Oisterwijk, Moergestel en Heukelom. Gezamenlijk zijn zij verbonden in de bodem van het ven en brengen zij een bloem voort als symbool van welvaart en geluk. De tekst “in de diepte verbonden bloeien wij” geeft de historische band tussen de plaatsen weer.

De penning wordt in brons gegoten en meet 85 mm in doorsnee.

De prijs bedraagt € 125,00 per stuk, inclusief verzendkosten.

De penning is verkrijgbaar door verzending van het Bestelformulier_unieke_gedenkpenning_Oisterwijk_800 (of bevestiging per e-mail) en gelijktijdige overmaking van € 125,00 op rekeningnummer 48 45 83 425 t.n.v. H. Timmermans te Oisterwijk.

Harm Timmermans Gemullenhoekenweg 62 5062 CE  Oisterwijk Tel.: 013 5283880 harmtimm@gmail.com

U  ontvangt de penning binnen 16 weken